Norsk CTIF

CTIF Brannidretts-komiteen 

Internasjonalt:

CTIF’s komite «CTIF’s Internationale Firebrigade Competitions Commision» eller « CTIF Kommision Wettbewerbe.» har som mål å samle så mange av medlemslandene som mulig i vennskapelig kappestrid ved konkurransene «CTIF Brannidrett» (som vi har kalt det på Norsk).

Målet er å vise at også brannansatte (les : ansatte og frivillige i brannvesen) kan konkurrere i vennskapelig samkvem, både i alvorlige konkurranser og sosialt på tvers av politisk uenighet og/eller «daglig» alvorlig uenighet landene imellom. Konkurransene skal gjenspeile brannmenns arbeidsmetoder og kunne måles og gjennomføres av alle ved å følge retningslinjer gitt in reglement.

Alle medlemsland med interesse i konkurransene kan stille i komiteen. For tiden er det 14 land som møter.   

Hvert fjerde år skal komiteen sørge for at et medlemsland arrangerer CTIF’s Internationale Firebrigade Competitions der så mange medlemsland som mulig er representert. Hvert land kan stille med 10 lag innen hver «gren»: Konkurransene består av tre grener: CTIF Sport, CTIF Ungdomsbrannvesen konkurranser og CTIF sine tradisjonelle Brannmannskonkurranser.

Leder for CTIF’s Internationale Firebrigade Competitions Commision er Claus Georg Franke, Tyskland

Nasjonalt:

Høsten 2003 ble det endelig, – etter mange år med ønsker – gjort praktiske tiltak for å starte med konkurranse deltakelse i denne fagidretten: CTIF Tradisjonell Brannmannskonkurranser.  Og siden sommeren 2004 har ett lag fra Karmøy Brann- og Redningsvesen – Karmøy Brannidrettsgruppe – deltatt i konkurranser. Årlige Nasjonale konkurranser har blitt gjennomført i samarbeid med den Dansk CTIF`s Branndmandskonkurrenceforeningen og laget har deltatt i CTIF Internasjonale konkurranser i Ostrava, Tsjekkia, 2009. Siste internasjonale konkurranse sommeren 2013 var Norge kun representert av dommer Rolf B. Sandslett

Fortsatt søker vi flere lag som kan være interessert i å delta i disse konkurransene: både CTIF Sport og CTIF Tradisjonell Brannmannskonkurranse.

Er du interessert? Ta kontakt med: Rolf B. Sandslett –bertrand@skudeneshavn.info

Link til de internasjonale sidene: http://ctif.org/commissions/competitions